wo 03 jun. | Café Salle Jeanne Simons

PLEK 4 @ Salle Jeanne (Afgelast wegens Corona-maatregelen)

De laatste van vier woensdagen vol speelplezier voor de (aller)kleinsten! Terwijl (groot)ouders elkaar ontmoeten bij een tasje thee of koffie, spelen kinderen naar hartenlust! Een ontmoetingsplek waar jong én oud zich welkom voelen.
Registration is Closed
PLEK 4 @ Salle Jeanne (Afgelast wegens Corona-maatregelen)

Time & Location

03 jun. 2020 09:30 – 22:00
Café Salle Jeanne Simons, Turnhoutsebaan 5, 2100 Antwerpen, Belgium

About the Event

Een pop-up ontmoetingsPLEK waar iedereen zich welkom voelt, waar er naar hartenlust gespeeld kan worden, waar er leuke workshop/lezingen doorgaan, waar je een koffietje kan drinken of een 'gezond' tussendoortje kan eten en kan babbelen met andere ouders terwijl de kinderen spelen of creëren. 

Het speelplezier is gratis. Voor sommige activiteiten vragen we een bijdrage, dit staat er bij vermeld.  

Programma onder voorbehoud:

Voormiddag

- (groot)ouder en baby/peuter-activiteit: Een bewegingsessie voor baby's (3-6 maand / 6-12 maand) en/of  draaginloop en/of een draagwandeling!

TimeTable: 

- 9u30-10u15: (groot)ouder-baby yoga (3-6m) met Ines van Lava (1)

- 10u30-11u15: (groot)ouder-baby yoga (6-12m) met Ines van Lava (1)

- 9u30 tot 11u30: draagvragen aan Stefanie van Draagateljee. (2)

- 11u30 (tot circa 12u15): draagwandeling met Stefanie van Draagateljee. (3) 

(1) (groot)ouder-baby yoga: Ines Rothmann van Lava begeleidt ouders en kinderen met yoga, mindfulness en body work. Ze is gespecialiseerd in pre- en postnatale yoga, baby en kinderyoga, Shantala babymassage, Mindful bevallen met je partner. Meer info www.lava.yoga 

Baby yoga ondersteunt een positieve interactie, vooral tussen moeder/vader/grootouders en baby. Het is een fijne manier van samen te leren ontspannen en de band met je baby te versterken. Bij de baby-yoga gaan we liefdevol met baby's om en worden uitdagende bewegingen getransformeerd tot een veilig spel, waarvan baby's kunnen genieten en dat keer op keer wordt herhaald. De baby yoga oefeningen in combinatie met aanraking en rijmpjes dragen bij tot de fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling van je baby. Bovendien bouw je meer zelfvertrouwen op in het dragen en de omgang met je baby. In een korte sessie geniet je baby evenveel fysieke activiteit als anders gedurende de hele dag. Al deze activiteiten bevorderen een beter en dieper slaap, evenwichtiger gedrag, de spijsvertering en het zenuwstelsel van je baby. De oefeningen zijn zo ontwikkeld dat je dat je ze makkelijk in je dagelijkse routine kunt inbouwen.  

Wat heb je nodig? Makkelijke kledij, een matje, een dekentje, een kussentje maar vooral je speelkriebels. Heb je geen matje, er zijn er enkele reserve, laat dat dus geen reden zijn om niet te komen.   

Prijs: Basistarief: 8 euro per duo (kind + volw) / kansentarief: 2 euro per duo

Inschrijven is verplicht.  Dit doe je door een mailtje te sturen naar takvzw@gmail.com. Vermeld de leeftijd van je (klein)kind en "lava 3 juni". U krijgt dan van ons de betaalinfo, na betaling bent u ingeschreven. Inschrijven kan tot 1 juni.   

Meer info: https://lava.yoga/ 

(2) Tussen 9u30 en 11u30 staat Stefanie van Draagateljee met een gratis 'draaginloop' in het café/speelruimte. Als draagconsulent volgde zij meerdere opleidingen en is zij aangesloten bij de beroepsorganisatie Draagconsulenten Vlaanderen vzw.  

Stefanie is mama van 3 en heeft een passie voor hartverwarmende dingen, dragen is er hier 1 van. We zijn voorbestemd om te dragen en gedragen te worden. Als draagconsulent wil ze jou het intieme super-mama/papa/grootouder gevoel laten ervaren. Het gevoel om je kleintje zo dichtbij te hebben, momenten te beleven om te koesteren... hartverwarmend, recht naar je hart en soms enorm praktisch! 

Het dragen van je baby zie je tegenwoordig meer en meer, herinner je je Josje van K3 of Meghan Markle met haar baby Archie? Terecht, want je baby dragen heeft veel voordelen! 

Is het babydragen nieuw voor je? Weet je niet hoe je moet beginnen? Ben je benieuwd naar de vele voordelen? Zie je door het bos de bomen niet meer? Ben je gewoon nieuwsgierig, wat dat dragen nu is? 

Spring even langs en stel al je draagvragen, geen vraag is te gek voor woorden! Opgelet: het is niet mogelijk om tijdens deze draaginloop een techniek/knoop te leren of om de voor jouw best passend draagsysteem uit te zoeken, hiervoor dien je een individueel consult of workshop te volgen.  draagateljee.be 

(3) Om 11u30 vertrekken we vanuit Salle Jeanne voor een verkwikkende wandeling met onze baby op onze buik of rug tot circa 12u15. Een draagwandeling waarbij draagconsulent Stefanie graag ter beschikking staat om eveneens kleine draagvragen te beantwoorden. 

Ga jij graag mee op draagwandeling? Ga jij graag mee, maar heb je geen drager? Geen probleem, schrijf je sowieso in via mail naar takvzw@gmail.com zodat wij een zicht krijgen op het aantal deelnemers. Indien je een draagsysteem wenst te lenen, geef je dit in je mail aan. Stefanie van Draagateljee zal je hierna contacteren zodat zij een geschikte drager voor jou kan meebrengen.  

Verder kan je ook onze speelruimte ontdekken en al koffieslurpend andere (groot)ouders ontmoeten. 

Middag

- Lunchen en spelen: Jij kan iets eten en drinken, zonder dat je je (klein)kind op zijn stoel moet houden, spelen, verkennen, rondlopen en ... het mag!

Namiddag

- spelen en ontmoeten (iedereen)

- sensory games (baby, peuter)

- speelmodules vzw TAK (peuter, kleuter)

- tenten bouwen (peuters en kleuters)

- voetbadjes met een verhaal (iedereen)

- vanaf 16u30 een gezonde kindvriendelijke maaltijd. Keuken sluit om 19u.

Avond:

- 19u30 - 21u30 Lezing  "Verbindend opvoeden" door Els Vandingenen, lichaamsgericht therapeut, mamacoach en moeder van twee jonge kinderen. https://www.verbindendopvoeden.be/

Wat kan je doen wanneer je kind krijsend op de grond ligt in de supermarkt? Hoe reageer je als jouw kind iemand pijn doet? Wat doe je wanneer je kind weigert in zijn autostoel te gaan zitten? En vooral: hoe bewaar je je rust en kalmte in dergelijke situaties?

Hoe kan je je kind begrenzen in bepaald gedrag zonder te vervallen in roepen, bedreigen, toegeven, omkopen, straffen of belonen? Hoe kunnen conflicten vermeden worden zodat er veel meer ruimte is om van elkaar te genieten?

Op welke manier creëer je een warm nest voor je kind waarin hij of zij zich veilig en gedragen voelt en waar het tegelijk heel duidelijk is dat het de volwassenen zijn die aan het roer staan?

In deze lezing krijg je heel concrete tips hoe je op een krachtige en tegelijk heel respectvolle manier je kind kan begeleiden op zijn of haar weg. Je krijgt handvaten aangereikt om te zorgen dat je kind zich gezien, gehoord en helemaal aanvaard voelt zoals het is. Op die manier wordt het gezegend met een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen, lef en heel veel veerkracht.

Een reactie over deze lezing:  

Ik heb er zo'n deugd van gehad, zo spontaan enthousiast en vanuit het echte leven zoals het is met kindjes: mooi, vol liefde, grappig, uitdagend en heel leerrijk.... 

Voor deze lezing moet je vooraf inschrijven. Ze gaat door vanaf 15 inschrijvingen. Een ticketje kost 15 euro (kansentarief 3 euro) en kan je bemachtingen door te mailen naar takvzw@gmail.com met als titel "Verbindend opvoeden". Je mag ook de leeftijd van je kind(eren) vermelden of zwangerschap. Tickets te reserveren van 1 februari tot 15 mei!

Welkom! 

Registration is Closed

Share This Event