zo 18 okt. | Het Bos

zaadbommen @ Klimaatfestival Antwerpen

Kom met je (klein)kind (3-12 j) zaadbommen maken om zo de bestuivers en de medemens op te fleuren!
Registratie is afgesloten
zaadbommen @ Klimaatfestival Antwerpen

Time & Location

18 okt. 2020 14:00
Het Bos, Ankerrui 5/7, 2000 Antwerpen, Belgium

About the Event

Deze workshop is voor kinderen vanaf 3 jaar en hun (groot)ouders en is volledig gratis.

Eén inschrijving is voor 1 kindje + 1 (groot)ouder.

Er loopt een sessie van 14-15u en eentje van 16-17u.

Reserveren  is verplicht en doe je ((vanaf 23 september) via volgende link: https://www.klimaatfestivalantwerpen.be/nl/calendar/events/Bijenrobots-of-zaadbommen

Deze workshop kadert in het Klimaatfestival Antwerpen dat loopt van 14-18 oktober 2020.

Bekijk zeker ook de rest van hun boeiende programma!

In deze kinderworkshop leren we ‘zaadbommen’ maken: bommen vol bio-bloemenzaden die zorgen voor voedsel en een leefbare ruimte voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten. Insecten zijn immers essentieel voor ons ecosysteem. Niet alleen onze landbouwgewassen, maar ook onze biodiversiteit is van hen afhankelijk.Maar pesticiden, in combinatie met het verdwijnen van groene ruimtes en de verschraling van het voedsel dat deze dieren nodig hebben, zorgen voor een bestuivingscrisis. We hebben meer groen nodig in onze straten, ook in de stad. Kom mee zaadbommen maken uit oud papier en help de insecten overleven. De zaadbommen zijn makkelijk te bewaren, zodat de zaadjes geplant kunnen worden zodra de lente van 2021 aanbreekt!

Trouwens: Wist je dat zaadbommen al in het oude Egypte gebruikt werden? De variant die wij vandaag de dag kennen is (her)uitgevonden door de Japanse bioloog, filosoof en natuurlijke landbouw pionier Masanobu Fukuoka.

Registratie is afgesloten

Share This Event